Lambrisering

functioneel & stijlvol

lambrisering

Een Maëstro lambrisering uit de Lambris collectie.  

De lambrisering, enorm populair midden 20ste eeuw, is weer helemaal terug. Merken als Maëstro en Skantrae ontwikkelden prachtige, eigentijdse versies van dit interieurverschijnsel, dat destijds vooral werd gebruikt om sfeer en stijl te brengen.

Zeg nooit wandpaneel tegen een lambrisering.

Wandpanelen worden gebruikt om volledige wanden te bekleden. Dit is helemaal niet het geval bij een houten lambrisering, die wel bestaat uit houten panelen (of latten), maar enkel op het onderste deel van een wand wordt geplaatst. Het doel is een extra bescherming te bieden voor de wand van de ruimte, maar zij is ook een prachtige aanwinst zijn voor het interieur van uw woon-, slaap- of badkamer.

De juiste optische aanblik.

In het geval van hoge ruimtes wordt soms gezocht naar manieren om deze een lagere en knussere indruk mee te geven. Een veelgebruikt hulpmiddel is dan de lambrisering lijst, die doorgaans op 1,00 tot 1,50 meter hoogte wordt aangebracht en toelaat om ook het lijnenspel in de kamer te benadrukken.

Lambrisering plaatsen.

Het plaatsen van een lambrisering kan heel eenvoudig gebeuren. Het volstaat om eerst vlakke MDF panelen of gipsplaten tegen de wand te bevestigen, om vervolgens de lambriseringen aan te brengen. Deze zijn overigens beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.Vanaf heden nemen wij de vertegenwoordiging van het Oostenrijkse "Stöckl Parkett" op ons voor België. Klik hier voor meer info BHard website

Nieuws

Project Partoens-Van Haute te Tongeren

Op 15/09/2016 - Door Frank Janssen - Categorie Parket
De advocaten van Partoens-Van Haute in Tongeren verrichten hun werkzaamheden vanaf nu in een gerenoveerd kantoor.  lees dit artikel

Blijf op de hoogte