Luchtbevochtiger

LUCHTBEVOCHTIGER

draag zorg voor uw vloer en gezondheid

De relatieve vochtigheid van een woning is één van de belangrijkste elementen als het om de duurzaamheid en de uitstraling van parket en andere houtelementen gaat. Algemeen wordt een vochtigheidsgraad tussen 50 en 55% als perfect beschouwd, niet enkel voor het aanwezige hout, maar ook voor de mensen in de woning. Een te lage luchtvochtigheid kan immers ook voor de bewoners nadelige effecten hebben. Enkele veel voorkomende fysieke symptomen bij mensen zijn een droge huid, prikkende of brandende ogen, last van slijmvliezen, bloedneuzen, hoofdpijn en geïrriteerde luchtwegen. Voor het aanwezige hout kan een te droge lucht dan weer leiden tot krimpen en scheuren. Deze komen niet alleen voor bij houten vloeren, maar ook bij meubels en houten muziekinstrumenten. Om dergelijke problemen voor mens en hout te voorkomen, is de luchtbevochtiger de ideale oplossing.

Diverse types luchtbevochtiger hebben allen slechts 1 doel

Om te zorgen dat de luchtvochtigheid in uw ruimtes op het juiste niveau blijft, heeft u de keuze uit verschillende types luchtbevochtigers. De gebruikte technieken mogen dan divers zijn, hun uiteindelijke doel blijft het verhogen van de vochtigheidsgraad in de kamers.

Een veelgebruikte methode is het aanzuigen van droge lucht uit de ruimte, om deze vervolgens langs een vochtfilter te leiden en verrijkt met water terug in de ruimte te sturen. Dit is echter niet de enige techniek. Men kan immers ook beroep doen op een stoombevochtiger. Zoals de naam aangeeft, wordt bij dit type toestel continu waterdamp de ruimte ingestuurd, waardoor eveneens de luchtvochtigheid wordt verhoogd. Doordat de afgestote waterdamp een hoge temperatuur heeft, is het gebruik van dit type toestellen niet aan te raden voor kinderkamers of speelkamers. Een derde type luchtbevochtiger verspreidt het water in de ruimte onder de vorm van een zeer fijne waternevel. Omdat zowel de gezondheid van het hout, als deze van onze klanten ons nauw aan het hart ligt, levert Gebroeders Janssen ook luchtbevochtigers. Deze producent biedt niet alleen een brede keuze aan luchtbevochtigingstechnieken, maar levert bovendien toestellen van topkwaliteit.

Lees ook: Wintermaanden zonder luchtbevochtiger zijn-schadelijk voor mens en parket.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662