Parket schuren

PARKET SCHUREN

geef uw vloer een nieuw elan

Een mooie parketvloer geeft extra stijl en uitstraling, maar is aan slijtage onderhevig en een parket renovatie dringt zich dan ook regelmatig op. De intensiteit van de vloer renovatie hangt af van verschillende factoren en niet alle stappen in het proces zijn altijd noodzakelijk. Welke keuzes u ook maakt voor uw houten vloer, het parket schuren zal altijd de eerste, onontbeerlijke, stap zijn van de renovatie.

Stap 1: Parket schuren

Het schuren van parket, met behulp van een parketschuurmachine, werkt oneffenheden weg en verwijdert de versleten bovenlaag. Om een egale vloer te bekomen, zal het schuren van het parket meerdere keren worden herhaald, waarna, indien nodig, gaatjes, naadjes en kiertjes worden opgevuld met een voegkit, een vloeibaar middel dat na mengen met schuurstof, resulteert in een pasta, vergelijkbaar met een soort vloeibaar hout.

U kan er natuurlijk voor opteren om een parketschuurmachine te huren en zelf in te staan voor het afschuren van uw parket. Houten vloeren schuren is echter een specialiteit en kan, indien niet correct uitgevoerd, leiden tot een parketvloer vol oneffenheden.

Stap 2: Parket borstelen

Het borstelen is altijd optioneel wanneer het gaat om het herstellen van parket, maar zorgt ervoor dat de nerfstructuur van het hout terug heel mooi naar boven komt en geeft een doorleefde uitstraling aan uw houten vloer. Vooral voor gezinnen met huisdieren of kleine kinderen is het borstelen van parket nuttig, omdat het kleine beschadigingen verhult.

Stap 3: Parket behandelen

Na het schuren van het parket en het, al dan niet, borstelen ervan, heeft u heel wat opties bij de afwerking van uw houten vloer. Parket lakken, boenen, oliën (met gewone olie of kleurolie), in de was zetten, roken of logen, de keuze is voldoende ruim en kan perfect worden bepaald in functie van het eindresultaat dat u in gedachten heeft.

Stap 4: Plinten en profielen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om plinten en profielen te verwijderen. Zo kan men met de parketschuurmachine dichter langs de muren komen en een optimaal resultaat verkrijgen bij het schuren van uw houten vloer. Indien u dit wenst kunnen ook nieuwe houten plinten en profielen worden geplaatst, die de houten vloer nog beter tot zijn recht laten komen.

Wenst u te weten hoeveel het schuren van uw parket kost ? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie aan.