Bamboe Moso Parket

BAMBOE MOSO PARKET

duurzaamheid door snelle groei

Bamboe parket is een relatief jonge telg in de parketfamilie. Toch is het redelijk nieuwe product al uitgegroeid tot een bekend begrip dat geroemd wordt wegens zijn milieuvriendelijke eigenschappen. In dat opzicht is Bamboe Moso de beste leerling van de klas.

Een vloer van bamboe is het ideale en ecologische alternatief voor hardhoutsoorten zoals eik, beuk en teak. De manier waarop bamboe groeit en gekapt wordt, is de voornaamste reden waarom bamboe parket zo hoog scoort in ecologische ranglijsten. Bamboe is immers van nature een grassoort waarvan de stammen in de loop van de jaren verharden tot hout. Na amper vijf jaar groeien heeft de plant al alle eigenschappen in huis om als hout door het leven te gaan en is ze klaar om gekapt te worden. Dankzij dit snelle groeiproces en de permanente aanwas van nieuwe scheuten met meerdere stammen per plant – kan er een enorme hoeveelheid bamboe geoogst worden.

Bij Gebroeders Janssen kiezen we al jaren voor de pijlsnel opschietende reuzenbamboesoort 'Moso'. Die wordt 30 meter lang en kan tot een halve meter per dag groeien. De jaren die volgen groeit de bamboe 'Moso' uit tot een stevig hout. Een bijkomend voordeel is bij het oogsten van de oudere stammen meer energie en licht ontstaat voor de andere stammen. Zo verbetert de kwaliteit van het bos nog verder.

Om al die redenen geldt bamboe Moso als een van de meest duurzame bamboesoorten. Bovendien vindt u bij Gebroeders Janssen niet alleen bamboe vloeren met respect voor duurzame principes, maar garanderen we u ook voor hulpstoffen zoals lijmen de meest milieuvriendelijke alternatieven.

Informatie over bossen en controle

De ontwikkeling van bamboebossen is in hoofdzaak een Chinese aangelegenheid, al werken ook Vietnam, India en Madagaskar steeds meer aan de professionalisering van de bamboe-oogst. In totaal is er 6 miljoen hectare bamboebos in China alleen al.

Dankzij een programma van gecontroleerde bossen blijft dat bosbestand gehandhaafd. Bovendien wordt door het controlerende Bureau van Bosbouw van China iedere vijf jaar de omvang van alle bamboebossen vastgesteld. Daarnaast zijn de belangrijkste fabrikanten van bamboevloeren en -fineer aangesloten bij de Chinese Bamboo Flooring Association. Die organisatie staat in direct contact met het Bureau voor Bosbouw zodat er een vlotte informatie- en proceduredoorstroming is.Ook kan Bamboe Moso prat gaan op een certificaat van het zogenaamde 'Forest Stewardship Council'. Die onafhankelijke organisatie wil een verantwoord beheer van bossen over de hele wereld bevorderen. Zo is en blijft bamboe een van de meest gecontroleerde en ecologisch verantwoorde materiaalsoorten in bouw en interieur.

Bamboe Moso lijmen

Een ecologisch product is natuurlijk niet compleet als niet het volledige plaatje klopt. Daarom wordt bij de productie van Bamboe Moso uitsluitend gewerkt met lijmen met erg lage emissiewaarden. Dat betekent dat aan de lijmen de stof formaldehyde niet is toegevoegd. Dankzij die garantie is Bamboe Moso nu al klaar voor normen die in Europa pas over enkele jaren gelden.

Bamboe Moso garantie

De producenten van Bamboe Moso zijn zo zeker van de duurzaamheid van het product dat ze afleveren dat iedere parketvloer komt met een garantie van liefst 30 jaar. Die geldt voor de constructie en de verlijming van de individuele lagen.

Bamboe Moso producten

Bamboe Moso is meer dan een lijn van uitzonderlijk duurzame en mooie vloeren. Indrukwekkende voorbeelden in binnen- en buitenland hebben al aangetoond dat ook panelen en fineerplaten in Bamboe Moso voor binnen- en buitenschrijnwerk en bouwconstructies kunnen bijdragen tot een extra touch in hoogstaande architectuur. Voor wie ook voor details een duurzaam alternatief zoekt, is er een lijn accessoires met onder meer trapneuzen, plinten en zelfs deurstoppers.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662

ONDERHOUD VAN UW PARKET

voor een optimale duurzaamheid

Woca Natuurzeep Naturel

Vanaf: €9,95
Bestel

Woca Natuurzeep Naturel

Vanaf: €9,95
Bestel

Woca Natuurzeep Naturel

Vanaf: €9,95
Bestel