Verouderde Parketvloeren

VEROUDERDE PARKETVLOEREN

de perfecte symbiose tussen oud en nieuw

De woorden vintage en retro zijn al enige tijd niet meer weg te slaan uit de modewereld. Datzelfde gevoel, dat het gebruiksgemak van nieuw met de uitstraling van oud samenbrengt, kan u ook in uw woon-, slaap- of eetkamer krijgen met verouderde parketvloeren. Verouderde houten vloeren zijn vaak gemaakt van eik en worden bewerkt om zo gekartelde zijkanten en de authentieke, doorleefde look te creëren die je vaak terugvindt in oude kloosters, herenhuizen en kastelen.

Gebruiksvriendelijk & zorgeloos

Behalve de warme en gezellige sfeer en het gevoel van eeuwen geschiedenis en betrouwbaarheid dat uitgaat van verouderde parketvloeren, hebben ze een enorme troef: gebruiksvriendelijkheid en zorgeloosheid. Een kras van een stoel of tafel op uw verouderde parketvloer ? Op een traditionele houten vloer zijn het vaak kleine drama's waardoor u veel sneller dan u aanvankelijk gehoopt had moet  nadenken over onderhoud- en herstellingswerken. Een verouderde parketvloer heeft van nature een getaand en verweerd uitzicht waardoor een kras of andere sporen van slijtage geen enkele impact hebben op de algemene uitstraling van uw vloer. Belangrijk daarbij is dat verouderd niet synoniem is voor beschadigd. Een verouderde houten vloer mag dan wel een doorleefd uitzicht hebben, de kunstmatige slijtagesporen zijn uitgekiend aangebracht en dragen bij tot het gevoel van authenticiteit. Het maakt ook dat, in vergelijking met traditioneel parket, verouderde parketvloeren een leven lang meegaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om wanneer het tijd is voor een nieuwe schuurbeurt.

Ingenieus verouderingsproces

Van een parketvloer wordt wel eens gezegd dat hij, zoals wijn, mooier wordt met de jaren. Waarom wachten als u een voorsprong kan nemen? Een nieuwe verouderde houten vloer is het resultaat van een ingenieus verouderingsproces. De planken worden en met stenen, bouten, spijkers en moeren in een grote trommel gestopt. Zo draaien ze een tijd rond. De deuken, krassen en spijkergaten die daarvan het gevolg zijn worden niet verstopt, maar zijn net de troef van de verouderde – of getrommelde – parketvloeren.

Andere verouderingsmethodes, die iets minder in zwang zijn dan het trommelen van parketvloeren, zijn: schrapen, zagen, borstelen en zaagkant.

Verouderde parketvloeren: kleur

Om ervoor te zorgen dat de verouderde parketvloeren in uw interieur passen wordt de parket, al naargelang, gebleekt of donkerder gemaakt met verschillende verkleuringsmethodes. Ook voor liefhebbers van moderne interieurs zijn verouderde parketvloeren een aanrader. Het oneffen karakter van de vloer accentueert mooi de rechtlijnigheid van een strak interieur.

Bij Gebroeders Janssen bieden we u de keuze uit verschillende gerenommeerde merken die gespecialiseerd zijn in verouderde parketvloeren. Het gaat om diLegno, Brotherwood, Hertog Vloeren, Collstrop en Z-parket die u de keuze laten tussen massief eiken vloeren, samengestelde planken vloeren of tapis vloeren. Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren voor meer informatie, prijsoffertes of verdere mogelijkheden van een verouderde houten vloer.

Echte Authentieke Verouderde parketvloeren

Voor wie het nog authentieker mag dan een verouderde parketvloer is er de echte oude plankenvloer. Die heeft al een heel leven achter zich en wordt doorgaans integraal uit kastelen, rustieke landhuizen en zelfs oude treinwagons gebroken. Voor meer informatie neemt u best een kijkje op onze pagina echte oude plankenvloeren.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662