Bibliotheek Genk

BIBLIOTHEEK GENK

houten vloeren voor veelvuldig gebruik

Op 1 september 2008 werd in Genk de nieuwe stadsbibliotheek afgewerkt, een prachtig staaltje van moderne architectuur met een strak, modern interieur. Om dit interieur tot zijn recht te laten komen werd de Gebroeders Janssen gevraagd om een stijlvol houten parket te plaatsen.

De vraag was heel duidelijk: Een oppervlakte van 4.500 m2, met vloerverwarming, voorzien van een parketvloer die paste in de setting van een moderne stadsbibliotheek en het interieur een warme uitstraling gaf.

Als antwoord werd, samen met Genkse Stadsbestuur gekozen voor een Holz-Bois premier Eik mozaïek parket (8x23x160mm), rechtstreeks op de chape verlijmd met behulp van een tweecomponenten polyurethaanlijm (Parcol PU57) en

afgewerkt met een natuurlijke olie. Voor de olie werd geopteerd voor de Rubio Monocoat Oil, een hardwax olie waarbij slechts één laag nodig is om het parket te kleuren en te beschermen.Het resultaat is een prachtig en stijlvolle setting, die ook TV-zender VTM niet is ontgaan. Zij zagen in de Stadsbibliotheek van Genk de ideale setting voor het gerechtsgebouw in de serie Danni Lowinski.

Fotogallerij