Cubetto Murale van Di Legno®

CUBETTO MURALE VAN DI LEGNO®

Di Legno brengt de pracht van het hout naar de muren van de Savemak-kantoren

Voor de inrichting van de splinternieuwe kantoren was het jonge, Lommelse makelaarskantoor Savemak op zoek naar een stijlvolle, warme uitstraling. Voor de vloeren was de keuze voor een LOFRA klasse-parket voor de hand liggend, maar een evenknie vinden voor de wanden was minder evident. Of toch niet? Tot hun grote verrassing vonden zij bij Gebroeders Janssen, dé specialist in hout en grootste verdeler in de Benelux van het stijlvolle merk Di Legno, het ultieme antwoord op hun vraag: Cubetto Murale!

De houten wandbekleding met een unieke uitstraling

Cubetto Murale is een smaakvolle, exclusieve houten muurbekleding die bestaat uit op maat gezaagde houten blokjes. Deze blokjes worden vervolgens samengevoegd tot wandtegels. In de kantoren van Savemak plaatsten de Gebroeders Janssen de tegels vervolgens met de juiste precisie, zodat de naden ertussen volledig onzichtbaar werden en de houten muurbekleding een perfect egale aanblik biedt. Het spreekt voor zich dat ook de afwerking in de hoeken van het kantoor en rondom ramen en deuren tot in de perfectie geschiedde. Het resultaat: een wandbekleding waarvan de blokkenstructuur in eerste instantie misschien de impressie van een stenen wandbekleding oproept, maar die door de onevenaarbare warme uitstraling van het hout toch een heel aparte indruk maakt.

Wand en vloer vormen een oogstrelend, warm geheel

Om het plaatje helemaal compleet te maken werd voor de vloerbekleding gekozen voor het Lofra Old Line parket, dat in visgraatmotief werd geplaatst. De massieve 9mm dikke eiken planken kregen eerst een eigen verouderingsbehandeling en werden vervolgens op de mozaïek ondervloer verlijmd en genageld en vervolgens met band en bies met sluitfriezen afgewerkt. De oliebehandeling met een speciale witte olie, die door de Gebroeders Janssen speciaal op maat van de wensen van de architect werd geproduceerd, maakte de harmonie tussen parketvloer en Cubetto Murale tenslotte perfect.