Hotel Van Eyck

HOTEL VAN EIJCK MAASEIK

vertoeven in hartje maaseik

In hartje Maaseik staat het Hotel Van Eyck, een luxe charmehotel met een 30-tal kamers. Geen gewone hotelkamers hier, maar wel alles van sjieke hotelkamers tot luxe suites, voorzien van Whirlpool of Sauna.

Dergelijke logies vragen natuurlijk om een vloerbekleding die het interieur tot zijn recht laat komen en de luxe uitstraling nog verhoogt en dan is een parketvloer al snel de aangewezen oplossing, maar niet enkel voor de 30 kamers. Ook het restaurant, de hal en de vergaderruimte stralen dezelfde warme luxe uit die past bij het hotel.De vraag leek simpel genoeg: Een oppervlakte van ongeveer 1.400m2 bekleden met een parket, passend bij de beoogde uitstraling van de ruimtes.

De keuze voor deze opdracht viel op het 3-laags Manchester lamelparket van Z-Parket, met een Eiken toplaag van 4mm dik en subtiele microvelling.

Met een Sader ééncomponent PU-lijm werd het parket rechtstreeks op de chape verlijmd en vervolgens afgewerkt met een Osmo-olie.Ondanks moeilijkheden als kamers waar brandwerende platen moesten worden geplaatst, ronde en zelfs schuine wanden en de integratie van een vast tapijt in een hotelgang, waar de muren evenmin recht waren, is ook dit project er één waar Gebroeders Janssen trots is op het resultaat.