Lofra projects

Groep LOFRA bestaat uit onderstaande bedrijven:

-Gebroeders Janssen bvba
-Lofra projects bvba
-LoFT Interieur
-De Woonbeleving
-B:hard

Gebroeders Janssen bvba opgericht door Pol Janssen in 1974 die is begonnen in een boerderij met binnen deuren-plafonds en trappen.
Na het einde van mijn  verplichte legerdienst in 1989 ben ik in de zaak gestapt bij mijn vader en zijn we ons meer gaan specialiseren in alle soorten houten vloeren. Met de plafonds zijn we, in het 1ste jaar dat ik mee in de zaak kwam,  gestopt. Dit omdat we ons wilde specialiseren in houten vloeren, deuren en trappen.
Vanaf mijn 16de tot mijn 30ste ben ik elke dag mee de vloeren en deuren gaan plaatsen. In 1994 is mijn broer Lode Janssen ook mee in de zaak gestapt.
We hebben toen steeds meer de focus gelegd op houtenvloeren en binnendeuren alsook trappen op maat en beetje maatwerk.
Dit hebben we aantal jaren zo gedaan met een aantal medewerkers erbij. Ook hadden we onze eigen spuiterij en eigen schrijnwerkerij opgestart.

Aanvang jaren 2000 kregen we de vraag via een kennis om Hotel van Eyk te Maaseik (4sterren) dat ze volledig gingen renoveren,  ± 2000m² parket te gaan plaatsen. Dit werk hebben we ook met een brok in de keel aangenomen omdat we tot die dag enkel de particulieren markt gewoon waren was dat even slikken, schakelen en aanpassen.

Dat is bijzonder goed afgelopen , en sinds die dag bleven de aanvragen van grote projecten steeds meer binnen komen.
Vanaf dat moment heeft Lode  de focus op de particulieren en ik de focus op grote projecten.

Omdat we in de projectenwereld redelijk snel naamsbekendheid kregen hebben we rond 2008 Lofra Projects bvba opgericht zodat de mensen duidelijk het onderscheid konden maken tussen particulieren klanten en aannemers, bouwpromotoren, projectontwikkelaars en architecten.
Ook hebben we deze beslissing genomen omdat we al verschillende keren veel geld verloren hadden door falingen van aannemers waar we nog veel geld hadden openstaan.
Stel je voor dat Gebroeders Janssen mee ten onder zou gaan door een aannemer die failliet gaat, waar ons Papa en wij jaren lang hard voor gewerkt hebben... dus dat hebben we verstandig afgeschermd.

Dan hebben we een aantal jaren geleden nog Parket van de winkel overgenomen en hebben we het LoFT interieur genoemd (Lode, Frank en Tim).
Daar hebben we een prachtige nieuwe showroom mee gerealiseerd te Diepenbeek (Hasselt).

Frank Janssen, Gebroeders Janssen