Binnendeuren

BINNENDEUREN

Het kiezen van de juiste binnendeuren voor het interieur, is iets waar niet licht mag worden overgedaan. Net zo goed als de juiste deur immers een verrijking kan zijn voor de aankleding en inrichting van een woning, kan de foute deur een, overigens perfect, interieur helemaal verpesten. Ons gamma binnendeuren biedt dan ook, met reden, een heel ruime keuze:

Diverse merken: Gebroeders Janssen biedt keuze uit tal van merken, zoals Skantrae, Dierick en Bruggen.

Tal van houtsoorten: Van Eiken binnendeuren tot het goedkopere MDF, ons productgamma biedt het allemaal.

Types binnendeuren: Of u nu op zoek bent naar een mooie schuifdeur, dubbele deur, retrodeur, stijldeur of frameloze deur, u vindt het allemaal terug. Zelfs ons aanbod in glazen binnendeuren en glas-in-lood deuren zal u aangenaam verrassen.

Met of zonder afwerking? Natuurlijk bieden wij ook de juiste kozijnen, deurlijsten (of chambrants), plinten en beslagwerken, zodat de afwerking van de ruimtes perfect in harmonie is met de zowel de ruimte, als de gekozen deuren.

Soorten houten binnendeuren

Niet alle houten deuren zijn gelijk. Zo heeft u namelijk keuze uit massief houten of vlakke binnendeuren. En wat zijn brandwerende deuren eigenlijk? Even een korte gids om u op weg te helpen:

Vlakke binnendeuren hebben meestal een kader uit naaldhout, met een kern van karton, vezel- of spaanplaat of kurk, als deurvleugel. Op deze kern is vervolgens een fineer, laminaat of multiplex hardboard gekleefd, al dan niet afgewerkt met plamuur of lak. Massieve latten in een tropische houtsoort dienen vaak als afwerking voor de zijkanten van de deur. Natuurlijk kan lijst- of glaswerk worden aangebracht om het deurvlak een extra aspect mee te geven.

Massief houten binnendeuren bestaan uit een raamwerk van regels en stijlen, waartussen massief houten platen worden aangebracht. De keuze van houtsoort voor deze platen is bijna onbeperkt. Vraag bij de keuze van een massief houten deur na of de platen wel degelijk uit massief hout bestaan. Deuren met platen uit multiplex of MDF worden namelijk ook als massief houten binnendeuren beschouwd, maar zijn heel wat minder stootvast en meer schadegevoelig doordat zij slechts bedekt worden met een dun laagje fineerhout.

Brandwerende deuren zijn in de meeste gevallen vlakke deuren, voorzien van een spaanplaten kern. Deze kunnen worden afgewerkt met een laag fineer, verf, vernis of melamine met maximum 1,5mm dikte.

Of u nu kiest voor een strak, modern interieur, de cottage stijl of een klassieke inkleding van uw kamers, bij Gebroeders Janssen vindt u gegarandeerd de juiste deur. Via ons prijsindicatieformulier zal u merken dat niet alleen ons aanbod, maar ook onze prijzen heel toegankelijk zijn. Bovendien plaatsen wij met plezier onze kwaliteitsdeuren in heel België en Nederland.

Onze merken binnendeuren