Bamboe parket

BAMBOE PARKET

een subliem ecologisch alternatief

Bamboe parket is een relatief jonge telg in de parketfamilie. Toch is het redelijk nieuwe product al uitgegroeid tot een bekend begrip dat geroemd wordt wegens zijn milieuvriendelijke eigenschappen.

Bamboe parket: ecologisch verantwoorde vloeren

Een bamboe vloer is het ideale en ecologische alternatief voor hardhoutsoorten zoals eik, beuk en teak. De manier waarop bamboe groeit en gekapt wordt, is de voornaamste reden waarom bamboe parket zo hoog scoort in ecologische ranglijsten. Bamboe is immers van nature een grassoort waarvan de stammen in de loop van de jaren verharden tot hout. Na amper vijf jaar groeien heeft de plant al alle eigenschappen in huis om als hout door het leven te gaan en is ze klaar om gekapt te worden. Dankzij dit snelle groeiproces en de permanente aanwas van nieuwe scheuten – met meerdere stammen per plant – kan er een enorme hoeveelheid bamboe geoogst worden. Nochtans is daarvoor geen toename van het gebruikte bosareaal nodig en behoudt bamboe altijd zijn groeikracht. Het maakt ook dat de prijzen voor bamboe parket minder afhankelijk zijn van een al dan niet geldende schaarste.

 

Als je er bij stil staat dat bij een hardhoutsoort als eik de jonge scheut er 80 jaar over doet om volwassen te worden, dan spreekt het voor zich dat een bamboe vloer het meest ideale ecologische alternatief is.  Bovendien vindt u bij Gebroeders Janssen niet alleen bamboe parket met respect voor duurzame principes, maar dat garanderen we u ook voor hulpstoffen zoals lijmen de meest milieuvriendelijke alternatieven.
In het assortiment van de Gebroeders Janssen vindt u twee absolute topmerken in het segment van bamboe parket. Het gaat om Bamboe Moso en Bamboo Touch. Bovendien zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. U heeft de keuze uit bamboe massiefstroken, bamboe lamelparket, bamboe fineerparket , bamboe laminaat en zelfs bamboe op rol. Bovendien stellen we u ook graag onze bamboe vloerbekleding, plaat- en bekledingsmateriaal, terrasdelen, plafondpanelen en allerhande andere bamboe accessoires voor. Ook bamboe met vloerverwarming behoort tot de mogelijkheden.

 

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662