Duoplank

DUOPLANK

een andere vorm van meerlaags parket

Een nieuwere, maar zeer populaire vorm van het samengesteld of meerlaags parket, is de Duoplank. De planken van dit type samengesteld parket bestaan uit een massieve (edel)-houten toplaag van 4 tot 7 mm, die watervast werd verlijmd op een MDF, vezel- of multiplex onderlaag. Vandaar dat de Duoplank ook wel Multivloer genoemd wordt. Hoewel de samenstelling van de Duoplank dus eigenlijk niet helemaal gelijk is aan deze van lamelparket, wordt het algemeen wel als dusdanig beschouwd en heeft het intussen wel een groot deel van de markt ingepalmd.

Welke voordelen biedt de duoplank?

  • De toplaag van de Duoplank is meestal toch wat dikker dan deze van een traditioneel lamelparket en laat dus ook een diepere bewerking toe. Het is dus perfect mogelijk om bij een Duoplank parketvloer te werken met een diepere V-groef en uw vloer dat beetje extra karakter te geven.
  • Duoplank bestaat ook in verschillende visgraatmotieven. De geluidsbeperkende werking van de planken, zorgt er voor dat deze ook in appartementen kunnen worden geplaatst, wat bij een traditioneel geplaatste visgraat niet kan.
  • De Multiplex onderlaag van de Duoplank is werkingsvrij. Hierdoor ondervinden Duoplank vloeren zo goed als geen werking van eventuele schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Duoplank is dan ook het perfecte parket om te combineren met vloerverwarming.

Meer informatie over de verschillen tussen Duoplank en lamelparket vind u op onze nieuwspagina Lamelparket vloeren vs. Duoplank parket.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662