Echte Oude Plankenvloer

ECHTE OUDE PLANKENVLOER

hout dat geschiedenis ademt

Voor wie het nog authentieker mag dan een nieuwe of een verouderde parketvloer is er de oude plankenvloer. Die heeft al een heel leven achter zich en dat is te zien aan de rustieke en sfeervolle look & feel van de vloer. Een vloer die een en al geschiedenis uitstraalt en u doet wegdromen aan het oorspronkelijke kader waarin het rustieke bouwmateriaal vroeger thuishoorde; de rust van een eeuwenoud klooster, de elegantie van een landhuis, de eenvoudige klasse van een vierkantshoeve of stal, de verfijndheid van oude treinwagens of zelfs de statigheid van een kasteel.

Ongeëvenaarde authenticiteit

Vooral eikenhout is bekend om zijn robuustheid en bijna onbeperkte levensduurte. Zo kan een echte oude plankenvloer probleemloos van generatie op generatie overgedragen worden zonder kwaliteitsverlies. Bovendien hebben oude plankenvloeren, dankzij hun vorige leven, vaak grote afmetingen en is de charme en de authenticiteit van de echte slijtagesporen zoals knopen en barsten ongeëvenaard. Een klein nadeel is wel dat de klant geen inspraak heeft in de vastlegging van groeven en slijtagesporen. Al draagt ook dat bij tot de echtheid van uw oude plankenvloer. Bijkomend hebben planken die uit oude balken gemaakt worden doorgaans een erg fijne structuur.

Restauratie- en plaatsingsprogramma

Het unieke uitzicht en de geschiedenis die het hout met zich meedraagt, maakt dat echte oude plankenvloeren meer gegeerd zijn dan ooit tevoren. Daarin schuilt wellicht het grootste nadeel van het meest authentieke segment van de parketvloerenmarkt. De echte oude plankenvloer wordt steeds zeldzamer en de voorraad is uiteraard niet onuitputtelijk. Bovendien vraagt een oude vloer extra aandacht. Om de levensduurte te verzekeren en het hout verder tegen de tand des tijds en zijn natuurlijke vijanden zoals schimmels te beschermen, is een aangepast restauratie- en plaatsingsprogramma op maat van uw vloer een must.
Omdat we bij Gebroeders Janssen beter dan wie ook beseffen dat de keuze van een vloer er een is voor het leven, helpen we u graag met advies, raad en daad. Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren voor meer informatie, prijsoffertes of verdere mogelijkheden van een echte oude vloer.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662