Lamelparket

LAMELPARKET

uiterst geschikt bij vloerverwarming

Lamelparket werd ontwikkeld als antwoord op de werking van massieve vloeren. Lamelplanken worden namelijk geproduceerd in 2 of 3 lagen, met relatief dunne toplaag, en zijn hierdoor zeer stabiel. Dit zorgt ervoor dat lamelparketvloeren perfect zwevend kunnen worden gelegd en wordt ook meestal aangeraden voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.  Qua houtsoorten kan u opteren voor elke soort die de door u gekozen fabrikant in gamma heeft, maar ook voor bamboe. Eik blijft wel de meest gekozen houtsoort voor lamelparket. Welk hout u ook kiest, ook de afwerking heeft u volledig in handen. U kan de planken zowel onafgewerkt, voorgeschuurd of afgewerkt laten leveren.

2-laags of 3-laags lamelparket?

Wanneer men het heeft over 2-laags lamelparket, moet het onderscheid worden gemaakt tussen het oorspronkelijke product en de Duoplank. In tegenstelling tot het originele 2-laags lamelparket, bestaande uit een toplaag met een gekruiste hardhouten onderlaag, bestaat de onderlaag bij Duoplank uit MDF, vezelplaat of multiplex. Hierdoor is Duoplank, technisch gesproken, geen echt lamelparket, maar wordt algemeen wel zo beschouwd en heeft deze het grootste deel van de 2-laagse lamelparketmarkt ingepalmd.

Bij een 3-laags lamelparket zijn boven- en onderlaag vervaardigd uit edelhout, waartussen, kruiselings, een laag hardhouten lamellen wordt geplaatst. Heel belangrijk om te weten, is dat u het hout kan kiezen, wanneer het om de toplaag van uw lamelparket gaat, voor de onderlaag wordt de houtsoort echter bepaald door de fabrikant. Het mogelijke verschil in hout en dus krimpcoëfficiënt zorgt ervoor dat de werking, die bij een lamelparketvloer mooi wordt opgevangen binnen de ruimte, optreedt binnen het vloerdeel. Hierdoor ontstaat wel risico op het scheuren en barsten van de plank.

Hoeveel kost lamelparket?

De lamelparket prijs is afhankelijk van de plankkwaliteit waarvoor u kiest en wordt bepaald door zowel de dikte van de toplaag, als de samenstelling van de onderlaag. In vergelijking met foutvrij massief parket is de lamelparket prijs zeker lager. Bij vergelijking met goedkoper massief hout of rustiek hout, met noesten, is de prijs vergelijkbaar of duurder.

Meer informatie over de verschillen tussen lamelparket en duoplank vind u op onze nieuwspagina Lamelparket vloeren vs. Duoplank parket.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662