Laminaat

LAMINAAT

een puur kunstmatig alternatief voor hout

Indien u graag wil genieten van een vloerbedekking die er wel uitziet als een houten vloer, maar waarvoor geen bomen werden geveld, dan zijn laminaatvloeren voor u de perfecte keuze. Het verschil tussen laminaat en parket is namelijk dat eerstgenoemde een puur kunstmatig alternatief is voor hout en bestaat uit 4 lagen. De basis voor laminaat is een HDF-plaat, een vezelplaat met hoge dichtheid.
Aan de bovenzijde ervan worden een decorlaag (papier met houtprint) en een doorzichtige slijtlaag aangebracht. Aan de onderzijde wordt een onderlaag aangebracht, die verhindert dat het laminaat wordt aangetast door opstijgend vocht. Na het samenpersen van de verschillende lagen en het inpersen van een houtpatroon, verkrijgt men het laminaat, al dan niet met V-groef. Deze geeft de laminaatvloer nog meer de look van een houten vloer, maar maakt het geheel ook iets duurder. Het populairste laminaat is het kliklaminaat, dat zich eenvoudig laat plaatsen en verwijderen, zelfs door een leek.

Voor- en nadelen van laminaatvloeren

Laminaatvloeren hebben veel voordelen en weinig nadelen. Niet alleen is het leggen van parket eenvoudig en weinig tijdsintensief, het onderhoud is dit eveneens. Een stofzuiger of vochtige dweil zullen in de meeste gevallen al volstaan. De kleur en natuurlijke uitstraling van laminaatvloeren bewaren, doet u eenvoudigweg door deze 2 maal per jaar in te smeren met laminaatolie. Bovenop al deze voordelen, is een laminaatvloer ook nog eens heel wat goedkoper dan een houten vloer. Natuurlijk hebben laminaatvloeren ook nadelen, al zijn deze beperkt in aantal. De belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden, zijn dat u laminaat best niet plaatst in vochtige ruimtes en dat een houten vloer heel wat minder snel zal verslijten. Het leggen van een ondervloer kan de levensduur van uw laminaatvloer wel verlengen, maar deze blijft korter dan bij een houten vloer.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662