Plinten

PLINTEN

net dat ietsje meer

Eén van de meest ondergewaardeerde accessoires, bij het bekleden van een ruimte, is de plint. Hoe eenvoudig deze ook mag lijken, met uw keuze van plinten, kan u veel bijbrengen aan uw kamers of de aanblik en duurzaamheid ervan net teniet doen. Wanneer u kiest voor een parket- of laminaatvloer, zijn houten plinten sowieso de juiste keuze, maar toch zijn er nog enkele zaken waarmee u verder rekening dient te houden.
De functies van plinten.

De meest vanzelfsprekende functie van een plint, is het esthetisch afwerken van het geheel. U zal verbaasd staan, hoe het gebruik van de juiste plinten toelaat een ruimtelijk effect te creëren, enkel door het afstemmen ervan op binnendeur en architraven.

 

Plinten zijn ook een noodzaak, wanneer het aankomt op een nette afwerking van uw houten vloer. Of u nu opteert voor parket of zelfs laminaat, de plaatser moet altijd een zekere zwelruimte voorzien om de werking van het hout toe te laten. Door middel van de plinten kan deze zwelruimte mooi worden weggewerkt.

Ook naar vochtindringing toe is een onafgedekte zwelruimte een gevaar. De plint laat toe dit risico tot een minimum te beperken.

Houten plinten, HDF of MDF plinten, allen zullen zij, wanneer correct gemonteerd, ook het warmteverlies via de zwelruimte tegengaan, wat dan weer positief is voor de temperatuurervaring in de ruimte en de warmtefactuur.

Voor een duidelijk en helder advies op maat kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen +32 (0)89 701 662