Di Legno Concept House

DI LEGNO CONCEPT HOUSE

ontdek de ware schoonheid van het hout in het Di Legno Concept House

In het voorjaar van 2013 lieten we u reeds weten, niet zonder trots, dat Gebroeders Janssen was uitverkoren om één van de enige Di Legno Concept Houses in Europa te realiseren. Vandaag vervult het ons zo mogelijk met nog meer trots om u te kunnen melden dat deze lofzang aan de wereld van het hout intussen werd voltooid en open staat om u op een ontdekkingstocht langsheen de meest prachtige houten creaties te voeren.

Ervaar de meerwaarde die Di Legno in een woning kan bieden

Voor een bouwheer is het niet altijd eenvoudig om bij de opstart van een bouwproject zeker te zijn van de gemaakte keuzes. Welke materialen voelen het beste aan in welke ruimte? Welke merken bieden u de kwaliteit en uitstraling die u zoekt? Welke motieven weten u helemaal te verleiden? Het zijn keuzes die maar al te vaak pas aan het einde van het project met zekerheid kunnen worden bevestigd. Net om u te helpen bij het beantwoorden van deze vragen, creëerden wij het afgelopen het Di Legno Concept House, als onderdeel van onze volledig vernieuwde toonzaal, die zich over niet minder dan 400m² uitstrekt. Een waar huzarenstukje, maar elke inspanning meer dan waard.

Dankzij het Concept House kunnen we u namelijk de mogelijkheid bieden om een perfect beeld te krijgen van hoe schitterend elk type kamer in een woning er met juiste houttoetsen kan uitzien.

De schitterende 9mm dikke Ostia GF OD 10 grijs massieve parketvloer werd met onze gekende precisie op de mozaïek dambord ondervloer verlijmd en genageld en toont perfect aan dat de combinatie van een houten vloer en vloerverwarming geen enkel probleem hoeft te stellen.

De Di Legno binnen- en keukendeuren bewijzen dan weer stuk voor stuk dat er deuren zijn die toch net dat tikkeltje meer charme en klasse uitstralen. De robuuste, stijlvolle aanblik van deze deuren zorgen voor een extra geborgen gevoel binnen de ruimtes waartoe zij toegang verschaffen.

Ook de muren in het Concept House zijn een bewijs van de veelzijdigheid van de mooiste materie die Moeder Natuur ons biedt, het hout. Enerzijds kunt u hier de 3-delige hoge Di Legno plinten uit massief eik bewonderen, anderzijds

wordt met de Cubetto Murale wandtegels getoond dat het ook perfect mogelijk is om, indien gewenst, een baksteenmotief te combineren met de warme, natuurlijke uitstraling van hout.

De Di Legno buitenpanelen bewijzen dan weer dat deze, al te vaak vergeten, raamtoepassing nog steeds haar plaats heeft in een hedendaagse woning.

Dat de houten kunststukjes van Di Legno ook buiten een meerwaarde bieden, wordt in het Concept House trouwens ook aangetoond door het terras dat er werd aangelegd met behulp van de vergrijsde terrasplanken. Schoonheid en duurzaamheid voor die momenten dat u met de familie in alle rust kan genieten van één van die, soms te zeldzame, zomerdagen. Door dit stijlvolle terras te overkappen met prachtige rustieke eiken steunbalken is het beeld van een luxueuze oase van rust en stijl helemaal compleet geworden.

De Di Legno badkamermeubelen vormen in het Concept House de kers op de taart en tonen hoe zij de perfecte duurzame aanwinst zijn, door moeiteloos de praktische en esthetische aspecten van houten meubelen te combineren

U kan in het Di Legno Concept bovendien ook zelf zien hoe een houten dak een prefect valabel alternatief kan bieden voor eender welk klassiek dak. Red Cedar Shingles zorgde voor een prachtig dak dat met geloven hout werd gelegd.  Deze techniek houdt de poriën van het hout dicht, waardoor het wel vergrijst maar nooit enige hinder van rotting zal ondervinden. Een toonvoorbeeld van duurzaamheid op zijn best.

Wilt u het Di Legno Concept House graag van nabij leren kennen? Dan bent u vanzelfsprekend meer dan welkom in onze toonzaal in Molenbeersel (Kinrooi). Bel ons dus snel voor een afspraak en vermijd al te lange wachttijden.

Fotogallerij