Lamelparketvloer: Project Cegeka Hasselt

LAMELPARKETVLOER: PROJECT CEGEKA HASSELT

een formidabele krasbestendige houten lamelparketvloer

Als het op ICT dienstverlening aankomt, is Cegeka ongetwijfeld één van de bekendste namen op de Belgische markt. Het bedrijf kende sinds de management buy-out in 1992 immers een continue groei, vooral dankzij een reputatie van kwalitatieve IT-partner. Vandaag de dag telt Cegeka niet minder dan 1650 medewerkers, een feit dat enkel wordt overtroffen door het indrukwekkende palmares van deze software- en dienstenleverancier.

Bij een indrukwekkende reputatie hoort een passende bedrijfslocatie

Bij Cegeka beseft men dat een kwalitatieve uitstraling een onontbeerlijk onderdeel is van een geslaagde bedrijfsreputatie. Om het hoofdkantoor, gelegen aan de Universiteitslaan in Hasselt, te voorzien van de juiste look and feel, passend bij de naam Cegeka, beslist men dan ook beroep te doen op het bedrijf Kumpen nv. Deze laatste partij is immers sinds 1973 gespecialiseerd in industriële bouwprojecten en renovatietechnieken en staat er voor gekend hoogstaande pareltjes af te leveren. Niet in het minst omdat zij telkens resoluut opteren voor de beste partners bij hun bouwprojecten.

Eén van de onderdelen van dit renovatieproject waarvoor Kumpen nv graag beroep doet op specialisten, is de bevloering van het bedrijfsgebouw. De stijlvolle uitstraling van het geheel kan enkel tot zijn recht komen door het gebruik van een prachtige parketvloer en de keuze voor Lofra Projects is dan ook evident. Dit zusterbedrijf van Gebroeders Janssen heeft tenslotte een ruime ervaring met het plaatsen van prestigieuze parketvloeren en koppelt een liefde voor het hout aan een verfijnde expertise.

Een vloer waar klant en parketspecialist terecht trots op zijn

De specificaties voor de parketvloer in het Cegeka hoofdkantoor, gelegen nabij de Plopsa Indoor en Kinepolis Hasselt, waren even duidelijk als uitdagend:

Bekleed de 400 m² vloeroppervlakte met een houten vloer, die naast stijlvol en warm, ook bestand is tegen de dagelijkse passage van honderden personen.

Om de gezochte duurzaamheid te bekomen, werd geopteerd voor LOFRA 3-laags lamelparket met een toplaag van 4 mm in 1ste keus eikenhout. Dankzij de 1-bis sortering, wat duidt op hout zonder knoesten, en de donker gebeitste afwerking van het hout, straalt het lamelparket een eigentijdse klasse uit.

Op advies van Lofra Projects werd de vloer bovendien afgewerkt met 7 eindlagen anti-scratch vernis. Hierdoor is de vloer zeer krasbestendig en kan deze probleemloos de drukke passage van werknemers en klanten doorstaan. Geen overbodige luxe, gezien op de donker gebeitste afwerking van de vloer anders elke kras duidelijk zichtbaar zou worden.

Voor de plaatsing van het parket werd geopteerd voor het rechtstreeks verlijmen van de houten planken op de cementgedragen chape met behulp van een PU 2 componenten lijm. Deze zorgt immers ook bij grotere oppervlakten voor een gegarandeerde uitharding.

Het eindresultaat is een prachtige lamelparketvloer die voldoet aan elke wens van de klant en de gestelde verwachtingen inzake klasse en warme uitstraling zelfs overtreft. Een project waar men bij Lofra Projects terecht trots op terugblikt.