Project ’s Hertogenmolens Aarschot

PROJECT 'S HERTOGENMOLENS AARSCHOT

prachtige Lofra Oldline verouderd parket

Hotel 's Hertogenmolens met een prachtige Lofra Oldline verouderde parketvloer. Het Belgische hotelwezen telt tal van pareltjes, het ene al bekender dan het ander. Een hotel dat zonder de minste schroom in dit rijtje mag plaatsnemen, is hotel 's Hertogenmolens in Aarschot. Overnachten in een stijlvol hotel, voorzien van alle comfort en ingericht in een historische watermolen, minder dan speciaal kan dit niet worden genoemd. De bijhorende brasserie met terras dat zweeft over de Demer, maakt het unieke karakter helemaal compleet.

Het prachtige Aarschot, gelegen langsheen de Demer en op een boogscheut van de populaire Vlaamse steden Leuven en Diest, heeft een patrimonium dat met de grootste zorg en terechte trots wordt bewaard. De prachtige glooiende heuvels die de stad omringen, zorgen voor totaalplaatje dat klopt.

Van watermolen tot hotel

Te midden van deze pracht en praal, als een eiland in de Demer, bevindt zich hotel 's Hertogenmolens. Deze watermolen, daterend uit de 16de eeuw, werd gedurende vijf jaar met de grootste zorgvuldigheid gerestaureerd en omgetoverd in een uniek hotel, dat niet minder dan 23 standaardkamers en 2 juniorsuites telt. Het uitzicht op het voorbij stromende water, samen met de stijl- en sfeervolle inrichting van deze logies, zorgen voor een rustgevend en romantisch karakter waarvan u ongetwijfeld zal genieten. Om deze warme sfeer te versterken, op een manier passend bij het authentieke kader, was de keuze voor massieve planken vloeren in eik, snel gemaakt. In samenspraak tussen de specialisten van Gebroeders Janssen en de eigenaars van Groep GF, werd gekozen om zowel de vloeren als de plafonds te bekleden met de kwaliteitscollecties van Brotherwood natural hardwood flooring. De Brotherwood Oldline collectie, prachtige verouderde houten vloeren met een eigenzinnige en subtiele uitstraling, bleek voor dit project de perfecte keuze. Voor Lofra Projects, het zusterbedrijf van Gebroeders Janssen dat instaat voor het perfect plaatsen van alle houtconstructies, bestond de uitdaging erin niet minder dan 1300m2 Brotherwood te plaatsen op de speciale houten constructie van de molen, hierbij de authenticiteit van de site in acht nemend.

De gehorigheid van het geheel werd extra gedempt door middel van een akoestische isolatie, terwijl de brandveiligheid werd geoptimaliseerd door het gebruik van brandvertragende fermacel platen.

Het resultaat is een interieur dat een comfortabel, beschermd gevoel met zich meebrengt en een meerwaarde biedt aan het verblijf. De gast kan zich in alle rust en comfort ontspannen, na een dagje genieten van de vele troeven die Aarschot te bieden heeft. Deze stad heeft immers voor elk wat wils.

Genieten van Aarschot

De majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekerk, het perfect gerestaureerde begijnhof en het kasteel “Canterij”, het zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die jaarlijks tal van toeristen weten te bekoren en zorgen voor rijk gevulde ontdekkingstochten doorheen de streekgeschiedenis. Natuurlijk zijn deze uitstappen leuk met de wagen, maar waarom niet op de fiets springen en op een sportieve manier genieten van de natuurpracht die Aarschot omringt? U heeft het liever nog iets specialer? Dan kan u aan het hotel de kajak nemen en zo Werchter gaan verkennen. Wanneer u na een avontuurlijke dag wordt overvallen door een hongergevoel, kan u zich rustig via de loopbrug begeven naar de brasserie. U vindt hier een gevarieerde kaart vol heerlijke gerechten. De typisch Franse keuken met seizoensgebonden suggesties is genoeg om elke gourmand te doen watertanden. Het prachtige terras, dat zweeft over de Demer, zorgt in de zomer voor een ongeëvenaarde ervaring.

Niet alleen de ligging, setting en mogelijkheden zijn troeven van hotel 's Hertogenmolens. Ook de prijzen zijn een absoluut pluspunt. Verschillende formules, zoals een overnachting met ontbijtbuffet, driegangenmenu in de prachtige brasserie en een glas cava bij aankomst, hebben heel toegankelijke tarieven. Voor meer info kan u uiteraard terecht op de website van deze prachtige locatie.