Universiteit Hasselt

UNIVERSITEIT HASSELT

onderhoudsvriendelijk & stevig lamel op kant parket

Wanneer men het heeft over universiteitsgebouwen, wordt vaak gedacht aan oude gebouwen met linoleum vloerbekleding. Voor de nieuwe Faculteit Rechten en het Rectoraat wou de Universiteit Hasselt dit beeld ten allen koste vermijden.

De vraag van de klant: Voorzie de aula's en de cafetaria van de nieuwe stadscampus van een onderhoudsvriendelijk, solide parket zonder iets af te doen aan de natuurlijke, warme uitstraling van het hout.

In samenspraak met de klant en parketleverancier Bona, werd Gebroeders Janssen gevraagd om een naturel Eiken lamel op kant (23x8x160mm), die brandvertragend is gelakt, te plaatsen. Omdat aula's en cafetaria's nu eenmaal plaatsen zijn,

waar frequent met stoelen wordt geschoven en waar veel gelopen wordt werd gekozen voor een afwerking met 2 lagen. Als eerste laag werd gekozen voor de Bona Prime Classic. Daarbovenop werd vervolgens een laag Bona Traffic aangebracht, een 100% tweecomponenten Polyurethaan lak. Deze laatste laat zich namelijk heel makkelijk onderhouden met neutrale onderhoudsproducten, waardoor het bij het parketonderhoud volstaat de vloer licht op te schuren en een nieuwe laag van deze lak aan te brengen.